onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

WPP-byrån återskapar Eiffeltornet – uppmanar till hållbar stadsplanering

Publicerad: 7 december 2022, 12:00


I en ny kampanj från Dassault Systèmes och Wunderman Thompson France har Eiffeltornet återskapats i en modern hållbar version. Projektet ska symbolisera ett svar på en av våra största utmaningar: hållbar stadsplanering.

Ämnen i artikeln:

KampanjNyheterHållbarhet

Stina Eriksson

s.eriksson.resume@resume.se


Genom att återskapa Gustave Eiffels ikoniska byggnad med hjälp av dagens teknik, har arbetsgruppen banat väg för framtida hållbara metoder över hela världen. Visualiseringen är en del av kampanjen 'Building Tomorrow', och består av en dokumentärserie i sex delar samt personligt anpassat innehåll för en B2B-publik. Man guidar tittarna genom resan av tornets återuppfinning för att visa hur Dassault Systèmes samarbetsplattform, 3DEXPERIENCE-plattformen, är dagens lösning för att möta morgondagens utmaningar.

Dassault Systèmes plattform erbjuder möjligheten att arbeta med en virtuell tvilling, en exakt och vetenskaplig representation av en produkt i den virtuella världen. Denna virtuella tvilling kan användas av alla intressenter för att designa, testa, simulera, samarbeta och validera alla sina alternativ och beslut innan de implementeras i den verkliga världen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

För att marknadsföra plattformen utvecklade Wunderman Thompson France en personlig kampanj där man skapade vackra visualiseringar av den slutliga modellen, för att förverkliga planerna och demonstrera dess fulla kapacitet. Bilderna visar ”dagens Eiffeltorn” vid sidan av det vi känner så väl, och belyser sammanställningen och likheterna mellan gammalt och nytt.

– 3DEXPERIENCE-plattformen kan inte förklaras, den måste visualiseras, och vi var tvungna att visa hur den fungerar. Vi valde att visa det genom ett verkligt exempel, säger Vincent Druguet, vd för Wunderman Thompson France i ett pressmeddelande.

– Building Tomorrow-programmet är centralt för det vi vill uppnå på Dassault Systèmes. Vi vill tillhandahålla lösningar som gör det möjligt att bygga en mer hållbar framtid. Vi har bara fram till 2030 på oss att avsevärt minska våra sätt att förnya och skapa hållbarhet, annars kommer vi inte att kunna ge våra barn en beboelig planet, säger Florence Verzelen, vice vd för Industri, marknadsföring och hållbarhet på Dassault Systèmes i ett pressmeddelande.

Det bästa sättet att visa upp denna vision var i dokumentärvideor och riktat innehåll för de olika aktörerna i sektorn.

– Slutresultatet av detta samarbete är en vision som bokstavligen kan förändra vår värld. Dokumentärserien visar upp resultatet av världsledande experter som samarbetar för att använda banbrytande teknologi och för att bekämpa morgondagens utmaningar med hjälp av dagens expertis, säger Vincent Druguet. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev