Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

YES...VT24!

Publicerad: 17 november 2009, 09:11

Alla kanaler nobbade landslaget. Utom SVT. Erik Hamréns förbundskaptensdebut – träningslandskampen mot Italien – sänds direkt i SVT24.


Ämnen i artikeln:

Erik Hamrén

Blågult-veteranen Olof Mellberg jublar. Foto: Rickard Kilström.

– En ny förbundskapen startar en ny resa med svenska landslaget och vi är glada över att kunna erbjuda vår publik den debutmatchen, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT i ett pressmeddelande.

Svenska fotbollförbundet har normalt sett inte tv-rättigheter för bortaplan, men den här matchen var ett undantag – förbundet lyckades komma över rättigheterna. Och det är förstås viktigt för svensk fotboll och landslaget att matchen tv-sänds.

– Det är väldigt bra att den svenska publiken kan se matchen och därmed följa Erik Hamréns första landskamp. Vår högsta prioritet var att få den tv-sänd i en kanal som kan ses av många och vi är mycket nöjda med att landskampen nu sänds i SVT24, säger förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer.

Matchen spelas i Cesena på onsdag kväll. Avspark klockan 20.50. Sändningen börjar 20.30 och kommenteras av Chris Härenstam och Glenn Strömberg.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Erik Hamrén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.