Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Yourlife läggs ner

Publicerad: 28 oktober 2011, 11:29

Bonnier skrotar Carina Nunstedts skapelse Yourlife.


Ämnen i artikeln:

Carina NunstedtYourlifeBonnier Tidskrifter

Magasinet har funnits i drygt ett år. Satsningen orkade inte ända fram, enligt Bonnier Tidskrifter.

Projektet Yourlife startades på Bonnier Tidskrifter som en eventserie inom Creative Sales för två år sedan, och utvecklades senare vidare med web och tidskrift i tryckt och digital form, under ledning av
Carina Nunstedt.

– Projektet har varit både lärorikt och framgångsrikt i bemärkelsen varumärkes-byggnad på flera plattformar redan från start. Annonsörs-intresset har varit stort, men i den allt tuffare konkurrensen på tidskriftsmarknaden ser vi inte att konceptet bär sig, säger Ulrika Saxon, vd Bonnier Tidskrifter, i en kommentar.

– I det kraftfullt tilltagna utbud som idag råder i tidskriftsbranschen har vi nu börjat se en naturlig rensning från flera förlagshåll. Samtidigt sker en förflyttning från enbart magasinsfokus till varumärkesfokus, där magasinet är en viktig del av en större helhet. Det är en utveckling vi tror mycket på, där vi på Bonnier Tidskrifter ser en stark tillväxt på Digitala Medier, BT Experience, BT Books och Custom Publishing.

Carina Nunstedt, grundare och chefredaktör för Yourlife:
– Yourlife-redaktionen har skapat ett omtalat helhetskoncept med magasin, sajt och hyllade event som har berört både läsare och annonsörer, och attraherat många kända profiler.

Yourlife kommer ut med ett sista magasin och event i november.

Prenumeranterna kommer att erbjudas en annan tidning inom Bonnier Tidskrifter.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.