Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

YouTube bryter med stjärnan: "Självmord är inget att skämta om"

Publicerad: 11 januari 2018, 06:55

YouTube tar avstånd från Logan Paul efter kritiserad film, Facebook satsar på lokaljournalistik och ytterligare stjärna bryter med H&M efter rasistanklagelserna. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

FacebookH&MBuzzfeedYoutube

YouTube bryter med Logan Paul efter kritiserad film

I förra veckan filmade den amerikanska YouTube-stjärnan Logan Paul i den japanska Aokigaharaskogen, känd som "Självmordsskogen". I filmen hittar Logan, vars fanskara till hög grad utgörs av tonåringar, och hans vänner en kroppen av en man som avslutat sitt liv och filmar den ur flera vinklar. Klippet har mötts av massiv kritik och har sedan dess tagits bort från plattformen. Samtidigt sprids det fortfarande via alternativa vägar och har enligt uppgift setts av miljontals trots att det är borttaget från YouTube. Logan har sedan dess bett om ursäkt.

Nu väljer YouTube att avbryta två framtida kontrakt med Logan Paul. Dels kommer Paul inte finnas med när YouTube samlar ihop sina bästa kreatörer i ett premiumpaket till annonsörer, dels kommer det inte bli någon uppföljare till hans YouTube Red-film "The Thinning" eller någon huvudroll i den fjärde säsongen av "Foursome", det rapporterar AFP.

Facebook vill satsa på lokal journalistik

Just nu håller Facebook att testa en ny funktion i sex amerikanska städer. Funktionen, "Today In", är tänkt att främja lokal journalistik genom ett flöde med lokala nyheter från bekräftade källor, evenemang och händelser, det rapporterar Recode. Projektet, som är en del av Facebook Journalism Project, använder sig av maskininlärning för att hitta material till flödet.

Facebook har under det senaste året lanserat en rad nya funktioner inriktade på just journalistik. Förra veckan rapporterade dock Digiday att plattformens plan för 2018 fokuserade på att vikta om användarnas flöden mot vänner, grupper och intressen istället för nyheter och nyhetsvideos.

Ytterligare artist bryter med H&M efter rasistanklagelser

De senaste dagarna har H&M varit indragna i en skandal där företaget anklagas för rasism efter att ha använt en svart pojke bärandes en tröja med texten "Coolest monkey in the jungle". Bilden har fått en av världens största artister, the Weeknd, att bryta med företaget. Nu följer ytterligare en artist efter. Under gårdagen skrev rapparen G-Eazy på sitt konto att han "de senaste månaderna varit genuint exalterad över att få släppa en kollektion tillsammans med H&M. Efter att ha sett den motbjudande bilden försvann dock all min lust att jobba med kampanjen och jag väljer därför att bryta mitt samarbete med H&M."

H&M har bett om ursäkt för bilden och tagit bort både den och tröjan från alla sina kanaler.

Trumpadvokat stämmer BuzzFeed

Donald Trumps personliga advokat Michael Cohen stämmer den amerikanska nyhetssajten BuzzFeed, det rapporterar the Guardian. Stämningen kommer efter att BuzzFeed för ett år sedan publicerades allvarliga och obekräftade anklagelser om Trumpadministrationens samröre med Ryssland under den amerikanska presidentkampanjen.

"Enough is enough of the #fake #RussianDossier. Just filed a defamation action against @BuzzFeedNews for publishing the lie filled document on @POTUS @realDonaldTrump and me!" skrev Cohen på Twitter.

Strömmen gick på media- och techmässa

Just nu pågår media-, hemelektronik- och techmässan CES i Las Vegas i USA. Under mässan väntas bland annat Google och Amazon visa upp sina senaste AI-satsningar, Toyota har visat upp planer på självkörande bussar och VR/AR fortsätter vara ett hett diskussionsämne. Under gårdagen hände dock förmodligen det värsta som kan hända en techmässa – strömmen gick. Under två timmar fick besökarna i Las Vegas Convention Center famla i mörker innan ljuset var tillbaka.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookH&MBuzzfeedYoutube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.