Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Youtube flaggade branden i Notre Dame som "fake news" av misstag

Publicerad: 16 april 2019, 06:31

Branden i katedralen Notre Dame

Foto: Wikimedia Commons

Youtubes algoritm kopplade branden i Notre Dame till 11 september, så mycket tjänar Bianca Ingrosso och Publicis rapporterar svagt kvartal efter jätteaffären. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Youtube flaggade branden i Notre Dame som "fake news" av misstag
Youtubes algoritm för att motverka spridning av desinformation på plattformen reagerade på ett oönskat sätt i samband med branden i Paris och Notre Dame-katedralen under måndagen. Det rapporterar flera medier, däribland CNN. Orsaken kan spåras till en faktaruta med information om terrordåden i New York den 11 september 2001 som fanns under livelänkarna från flera tv-kanaler. Youtube bekräftar att någonting har gått snett med de algoritmer som styr innehållet på plattformen och en talesperson för Youtube säger att man undersöker vad som felat.

Bianca Ingrosso drar in 1,5 miljoner i månaden
Omsättningen i Bianca Ingossos bolag ökade från 6,7 Mkr till 17,5 Mkr. Det innebär intäkter på omkring 1,5 Mkr i månaden. Resultatet efter skatt skrevs till 8,5 Mkr. Det skriver Expressen. Influencern och tv-profilen som syns både i Kanal 5 och TV4, driver ett Instagramkonto med en miljon följare och har två egna varumärken. I årsredovisningen framgår att Bianca Ingrosso inte längre äger bolaget direkt, utan ett holdingbolag. I februari 2018 varumärkesskyddade Bianca Ingrosso sitt eget namn samt varumärket "By Ingrosso" hos PRV.

Publicis rapporterade svagt kvartal efter jätteaffären
Kort efter att Publicis Groupe meddelade sitt förvärv av dataanalysföretaget Epsilon för 44 miljarder kronor rapporterade nätverket svagt resultat för första kvartalet 2019 men en negativ tillväxt på 1,6 procent. I ett uttalande från styrelseordföranden och koncernchefen Arhur Sadoun framkommer det att nedgången i organisk tillväxt var 4,3 procent på den nordamerikanska marknaden. Det skriver AdWeek.

Facebook testar slå ihop Stories med nyhetsflödet
Just nu testar Facebook ett omdesignat gränssnitt där man slagit ihop det klassiska nyhetsflödet med det sociala nätverkets Stories-funktion. I gränssnittet som testas blandas inlägg från det klassiska nyhetsflödet in i en karusell med Stories-inlägg som användaren sveper i sidled för att bläddra i. Det rapporterar The Verge.

Premiären av "Game of Thrones" slog rekord i USA
Premiäravsnittet av den mycket omtalade sista säsongen av n Game of Thrones slog nytt rekord i USA, enligt tv-bolaget HBO, det rapporterar Reuters. Sammanlagt 17,4 miljoner tittare i USA såg avsnittet efter att det släpptes natten mot måndag svensk tid.
Det tidigare toppnoteringen är avslutningen av förra säsongen som sändes för två år sedan som sågs av16,9 miljoner amerikaner.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.