Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Yrkena i kommunikationsbranschen som betalar bäst

Publicerad: 7 mars 2022, 09:57

Foto: Gwengoat

Just nu sitter många svenskar i löneförhandling. Fackförbundet Akavia har sammanställt löneläget i kommunikationsbranschen. Listan hittar du här.


Ämnen i artikeln:

NyheterLöneligan

Allt fler arbetsgivare vittnar om svårigheter att rekrytera kompetent personal, oavsett vilken bransch man befinner sig i. I sektorer där det råder stor brist kan arbetstagare ställa höga krav på potentiella arbetsgivare. Lever de inte upp till kraven vänder man sig till någon annan.

De senaste åren har det talats allt mer om att locka personal med mjuka värden och andra förmåner än ett fett lönekuvert. Samtidigt visar undersökningar att en hög lön fortfarande är avgörande för var vi kan tänka oss att jobba, inte minst för unga kvinnor.

Fackförbundet Akavia, tidigare Jusek och Civilekonomerna, har nu sammanställt löneläget för alla medlemmar som jobbar inom kommunikation och marknadsföring. Statistiken visar att medellönen för alla titlar ligger på 46 195 kronor där arbetsförmedlare inom kommunikation ligger lägst medan kommunikations- och marknadscheferna ligger betydligt högre än sina branschkollegor. De titlar där lönen stigit som mest är de som kräver digital kompetens, en trend vi ser på stora delar av arbetsmarknaden. 

– Hos Arbetsförmedlingen går det att se en tydlig utveckling där det är svårt för en traditionell copywriter eller art director medan någon som har UX-utbildning eller kompetens att skriva för webben har det lättare, säger Ida Inga, professionsanalytiker på Akavia.

LÄS MER: Här är byråerna som betalar högst och lägst lön (kika på den här listan innan du byter jobb)

I regel ligger Akavias medlemmar som jobbar inom kommunikation en bra bit under medlemmar inom juridik och ekonomi, ett förhållande som varit ett faktum i flera år.

– Med det sagt är det en yrkesgrupp som spelar en central roll i samhället, det har inte minst pandemin visat. Även framöver kommer de att vara viktiga i många organisationer.

På ett bredare plan ligger de som jobbar statligt något högre i lön än de som jobbar inom privat sektor. 

– Lönespridningen är större på privata bolag, där finns både de som tjänar mest och de som tjänar minst. Det är också där många får sina första jobb efter examen, vilket drar ned snittet. På myndigheter är förhållandet det omvända, där är det många med lång erfarenhet som sitter på seniora tjänster. 

För den som vill få upp lönen rejält gäller det att byta tjänst och arbetsgivare. 

– De stora justeringarna sker när man byter tjänst och arbetsgivare. Att stanna kvar i samma roll och hos samma arbetsgivare ger inte samma utslag i plånboken, säger Ida Inga.

Pandemin har inneburit ett speciellt läge för lönerevisionerna. På grund av det osäkra läget var det många arbetsplatser som under 2020 sköt upp revisionerna. Akavias siffror visar att endast fyra av tio hade en lönerevision 2020, att jämföra med sju av tio 2021. 

– Generellt så har de som inte hade en lönerevision 2020 men hade det 2021 fått något högre löneökningar i år än de som hade lönerevision båda åren. Vi förmodar att det kompenserar för det förlorade året.

Medellönen i Sverige ligger på 36 100 kronor. Inför årets kartläggning har Akavia ändrat metod för att dela in titlar, varför det inte går att göra någon jämförelse med tidigare år. 

När Resumé förra året kartlade snittlönen i byråbranschen landade den på drygt 45 000 kronor i månaden. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

NyheterLöneligan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.