Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Zeke Tastas: ”Skit i sommar och sol – du fick din paus i våras”

Publicerad: 15 juli 2020, 11:01

Zeke Tastas är CD och partner på River.

Rivers creative director och partner Zeke Tastas tipsar om boule och ostmackor – och uppmanar branschen till att jobba ikapp inför hösten. Här är hans sommar.


Ämnen i artikeln:

RiverSommar

Vad gör du i sommar?
Smider planer för River och hösten, skriver ett filmmanus för en rysare i 80-talets Rinkeby (lyssna på en halvtimmesversion inläst av Lennart Jähkel på P1 första augusti i Skymningsland) och tränar en massa thaiboxning på Fightbox för att hålla hyperaktiviteten i schack under sommarens långsamma månader.

Vad läser du?
Just nu läser jag Andrev Waldens ”Ditt lilla mörker i ljuset”. Han har ett helt unikt språk och ett lika unikt sätt att se vardagens fullkomligt livsviktiga obetydligheter. Läs min favoritkrönika här.

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
I normala fall är mars, april och maj superhektiska och man lägger till stor del grunden för resten av året under våren. Men inte under Rövåret 2020. Så skit i sommar och sol och semester, du fick din paus i våras, ös på och jobba ikapp så att du slipper känna dig jagad hela hösten.

Något smultronställe du vill tipsa om?
Boule & Berså under Danvikstullsbron, Madam på Tjärhovsgatan och den trippla grillade ostmackan på Fjällgatans Kaffestuga.

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
Jag insåg nyligen att mina två utvecklingsmässigt största kliv i karriären har varit kriser, dotcom-kraschen 2001 och finanskrisen 2008. Den här krisen har varit svårare att få grepp om, med mer stiltje än kaos, vilket har tvingat mig att ställa om och tänka nytt. Det är först nu, en bra bit in i sommaren, som jag kan se de positiva effekterna av vårens kris, och då på ett personligt plan mer än på ett professionellt.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
Man vill ju svara något djupt eller fyndigt här, men jag ska vara ärlig, att vinna Årets Byrå i vår kategori kändes stort.

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
Jag har inte orealistiska förväntningar på vad den krisen kan göra för branschen annat än eventuellt påskynda den förändring som redan var i full fart, med färre aktörer som erbjuder mer kvalificerade kreativa tjänster.

Vad är din målsättning inför hösten?
– Att göra en ordentlig nystart i oktober och snabbt få upp styrfart mot visionen om att skapa en kreativ maktfaktor som får ihop alla olika uttrycksformer till en integrerad verksamhet med påtaglig påverkan på populärkulturen och det svenska folkets värderingar. Och lära mig skriva kortare meningar.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

RiverSommar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.