Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Zenith byter vd

Publicerad: 8 juni 2010, 13:40

Starcoms systerbyrå Zenith byter vd. Victoria Huusko slutar. Hon efterträds av László Palincsár, som i höst lämnar Budapest för Stockholm.


Ämnen i artikeln:

StarcomZenith Media

Victoria Huusko.

Nyheten kommer samma dag som Starcoms grundare Ulf Sandberg meddelar att han lämnar byrån.

Victoria Huusko var också med och grundade Starcom på 1990-talet med Ulf Sandberg och Jens Welin.

Sedan 2008 har hon varit vd för systerbyrån Zenith. Nu lämnar hon alltså sin post.

– Från VivaKi Norden så vill jag beklaga att Victoria har valt att lämna Zenithmedia. Jag har arbetat med Victoria i femton år sedan vi inledde vår karriär på Kungsgatan 54 där Sandberg Media Strategi startades 1995. Som chef för Starcom Stockholm och Zenithmedia har Victoria haft ett starkt ”track record”, men som vän och kollega kan hon inte ersättas. Victoria har en färgstark personlighet med stort engagemang och hjärta. Vi hade gärna sett att Victoria fortsatt sin gärning på Zenithmedia under längre tid, men vi har full respekt för Victorias beslut och vi hoppas på att få återse Victoria i inom VivaKi Norden någon gång i framtiden, säger Jens Welin i en kommentar.

Victoria Huusko efterträds av ungraren László Palincsár som byter Budapest mot Stockholm. Han har gedigen erfarenhet från reklam- och mediebyråbranschen i Ungern. Han har varit strategichef och inköpschef, samt chef för Initiative Media.

– För mig känns det naturligt, jag har varit i koncernen i 15 år och jag känner att jag vill göra något nytt. Jag vill ha nya utmaningar, säger hon.

Vad ska du gör nu då?

– Jag har inget som är klart i dagsläget. Jag har några olika spår, men som sagt inget är klart.

Den här nyheten kommer samma dag som Ulf Sandberg meddelar att han lämnar Starcom. Är det en slump?

– Det är en ren tillfällighet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

StarcomZenith Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.