Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Zlatan anmäler Aftonbladet

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Landslagsspelaren Zlatan Ibrahimovic PO-anmäler Aftonbladet efter helgens äventyr på innekrogen Spy Bar i Stockholm.Enligt tidningen flydde Zlatan från krogen efter ett bråk som han också polisanmäldes för.


Landslagspelaren Zlatan Ibrahimovics äventyr på innekrogen Spy Bar i Stockholm skildrades noggrant i Aftonbladet i måndags. Enligt tidningens löpsedel hade Zlatan polisanmälts på lördagen, men i själva verket lämnades inte polisanmälan in förrän på måndagen.- Det handlar om att leka med ord. I mina ögon är Zlatan inte polisanmäld. Möjligen kan han figurera som vittne i utredningen, säger Thomas Granlund, förundersökningsledare.Aftonbladets nyhetsbevakning har fått Zlatan att lämna in en PO-anmälan mot Aftonbladet.- Det är makabert att hänga ut Zlatan, 20 år fotbollspelare och invandrare. I liknande situationer har Aftonbladet agerat helt annorlunda. Under sommaren blev en svensk fotbollsspelare anmäld för våldtäkt. Hans namn skyddades, han friades senare så det var ju bra att man inte gick ut med hans namn, men det är precis likadant med Zlatan, säger Zlatans agent Anders Carlsson.- Man får avgöra från fall till fall. Den spelaren som polisanmäldes i somras var inte känd. Här var det en landskamp i EM-kvalet och Zlatan är ute på Spy Bar. Vi har bara berättat händelsen, säger Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.- Den pressetiken kan jag inte förstå. Är det kändisskapet som gör att man kan hänga ut honom? Journalistkåren, särskilt på kvällstidningarna borde ta sig en funderare, konstaterar Anders Carlsson.Fakta Zlatan och AftonbladetSöndag morgon 8 september 03.45: Polispatrullen skriver anmälan på plats. Zlatan figurerar på två rader. Men det kvinnan berättar ligger inte under allmänt åtal. Gärningen som sådan är inte brottslig, enligt polisen.Måndag 9 september 08.00: Aftonbladet kan berätta att Zlatan polisanmälts.Måndag 9 september 14.28: Målsägande gör en tilläggsanmälan för att förtydliga Zlatans inblandning. Detta förändrar inte anmälan i sak. Inte överhuvudtaget. Zlatan är omskriven på fler rader, men gärningen är fortfarande inte brottslig.Tisdag 10 september: Aftonbladet förtydligar med en notis: "Här är kvinnans anmälan mot Zlatan."

Andreas Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.