Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Zuckerbergs nya jätteaffär

Publicerad: 20 februari 2014, 06:51

Facebook köper Whatsapp i jätteaffär, J.R. Ewing får egen bourbon och Viasat-profilernas ekonomi är några av ämnena i dagens morgonsvep


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Facebook köper meddelandeapp för 125 miljarder

Mark Zuckerberg har gjord ännu en jätteaffär genom att köpa Whatsapp för sammanlagt 125 miljarder kronor. Whatsapp är en meddelandeapp som  har 450 miljoner användare och en meddelandevolym som närmar sig den samlade globala smsmängden årligen.
Läs mer på Facebooks newsroom.

Dyrare tv när frekvenskriget trappas upp

En tredjedel av utrymmet för tv-sändningar riskerar att försvinna och de flesta svenskar som ser på tv via marknätet behöver skaffa ny digital-box. Det kan bli resultatet när regeringen snart måste avgöra om det är tv-bolagen eller mobilindustrin som ska få tillgång till attraktivt frekvensutrymme, skriver Svenska Dagbladet.

Nu kan du dricka som J.R. Ewing

Dallas var 80-tals såpan som chockade svenska folket med ett kopiöst drickande. Nu får nostalgiker chansen att återuppleva känslan med J.R. Ewing Bourbon.
Whiskyn är framtagen av Warner Brothers i samarbete med Southfork Bottling och lanseras i samband med premiären av återupplivade Dallas tredje säsong.

USA tar ny strid för internetneutralite
t

Federal Communications Commission, FCC, jobbar nu på ett nytt lagförslag för att säkra neutral internettrafik hos leverantörerna. Orsaken ligger i att stora aktörer hävdar att eftersom de gjort stora infrastrukturinvesteringar, så har de rättet att hantera sina nät som de vill. Framför allt vill de kunna ge extra bandbredd åt streamingtjänster som Netflix, på bekostnad av annan trafik, skriver New York Times.

Så mycket tjänar Viasat-profilerna

Expressen har kartlagt hur mycket Viasats OS-profiler tjänar.


Blair erbjöd Murdoch hjälp under avlyssningsskandalen

Storbritanniens förre premiärminster erbjöd råd åt Rupert Murdoch och Rebeka Brooks under avlyssningsskandalen på News of the world, hävdar Huffington Post.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.