Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

40 000–55 000 kr/mån är ett rimligt lönespann

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

40 000–55 000 kr/mån är ett rimligt lönespann

Är 35 år och är i grunden civilekonom. I drygt tre år har jag varit delägare och seniorkonsult/projektledare/skribent hos en pr- och reklambyrå men har nu fått förfrågan om att bli informationschef för ett medelstort börsnoterat bolag. Jag ska ha ansvar för intern och extern kommunikation, ha personalansvar och plats i företagsledning. Vad tycker du är ett rimligt löneanspråk? Nu har jag en lön på 40 000 plus bil.

Svar:

När det gäller den här typen av befattningar som du funderar att tillträda kan det vara bra om du vet något om företagets interna lönepolitik i förväg. Du kommer att få ansvarsområden av den tyngre karaktären och de bör värderas högt med tanke på den kunskap och erfarenhet du förmodas besitta. Anställningen kan också innehålla förmåner som skiljer sig från ditt tidigare uppdrag. Detta kan innebära plus eller minus i plånboken som måste vägas. Beroende på förmåner, ansvar, tjänsteresor och annat som inte går att utläsa av din fråga blir ett rimligt lönespann 40 000–55 000 kronor i månaden.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.