Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Allt-i-allo inom en stor hårvårdskedja

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag har en smått komplex fråga...

Arbetar inom en stor hårvårdskedja som ansvarig för tillhörande butik/reception. Har haft ett timvikariat men blev sedan kvar då den ordinarie anställde slutade efter sin mammaledighet. Jag valde dock att fortsätta vara timvikarie (?!) eftersom jag är en rastlös själ och tog vikariatet mellan studier (för att få en ny erfarenhet inom en kul bransch och för att få ett års heltidsarbete på mitt CV osv) samt för att jag ville kunna plugga samtidigt. Det senaste året (av totalt 2,5år knappt) har jag därför pluggat heltid vid sidan om jobbet. Arbetar med andra ord ca 50-75% för tillfället och har en vikarie för mig när jag inte kan vara på jobbet. Till saken hör att jag är utbildad informatör (3 år Medie- och kommunikationsvetenskap + kurser i retorik osv) och detta är mina huvuduppgifter:
- inköp, försäljning, skyltning
- schemaläggning, bokning, rådgivning, mailkorrespondens
- nyhetsbrev och information inom företaget
- sköta webshop (men ansvarar inte själv för den) redigera...
- som ansikte utåt då jag ofta är den första kunden möter: en form av marknadsföring och information externt (Engagerar mig mkt o är väldigt uppskattad).

Jag står nu i ett vägskäl där jag har möjlighet att utvidga tjänsten och få ca 20% i veckan kontorstid, då företaget kommer att fortsätta expandera och vi har behov av en koordinator informationsmässigt. Detta kan innebära ansvar för informationen internt inom företaget (och även externt till viss del då jag kommer att ta på mig eventuella pressmeddelanden) fortsättning av nyhetsbrev, kanske föredrag för anställda då och då, inom kommunikation, förtroendeskapande, service, organisationskulturaspekter osv.

Har haft en låg lön (110kr/tim). Antingen skippar jag ett fast heltidsjobb o går ned till att bara jobba extra (förslag på vad jag ska kräva för timlön i s f?) och fortsätter plugga. Eller tar jag jobbet.  Förslag på vad jag ska kräva för ett receptionist/butiksansvarig/webredaktör/informationsarbetarjobb...

Svar:

Det var på "håret" att jag inte tänkte svara på din fråga men eftersom jag är en nyfiken själ så fortsatte jag läsa efter din inledning om "frisöreriet". Jag blir lite tveksam till din arbetstid när du nämner at du jobbar 50-75%.... Jag tycker, om du nu ska  lägga till 20%, att du ska försöka få till en heltidstjänst. Eftersom du är uppskattad och engagerar dig mycket tyder det på att du trivs med dina arbetsuppgifter och att få betalt för något man gillar är bättre än att ha ont om slantar och önska att man fick ett jobb att gilla. Eftersom det vankas lite mer "informativa" uppdrag, de där extra 20 procenten, verkar det finnas möjlighet att växa på företaget inom det området du kan bäst. Lönepolitiken verkar dock inte vara så utvecklad på stället men ca. 25 000:-/mån. borde inte vara för stort belop för en sån stjärna som du men den avägningen måste du göra själv.... Klipp till vet jag! Det var en "håresande" fråga som fick ett något "friserat" svar.

PS "Extra-knäck" försvinner också i jultider... Speciellt om det är kris DS

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.