Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Anette Novak svarar Kerstin Neld

Publicerad: 13 september 2016, 12:38

I ett öppet brev vädjade Sveriges Tidskrifters vd Kerstin Neld till medieutredningen att inte glömma bort tidskrifterna. Nu får hon svar regeringens särskilda utredare Anette Novak.


Ämnen i artikeln:

Anette NovakSveriges TidskrifterKerstin Neld

Hej Kerstin,

Tack för ditt öppna brev om vissa av dina medlemmars roll i demokratin. Medieutredningen är väl medveten om detta förhållande.

I delbetänkandet beskriver vi hög utlåning av tidskrifter på biblioteken och att sju av tio svenskar läser minst en vecko- eller månadstidning en vanlig månad. Allt enligt Nordicoms Mediebarometer.

LÄS MER: "Glöm inte tidskrifterna Anette Novak!"

Vi känner också till att flera av de största tidskrifterna – däri inräknat fackförbundstidningarna – når sina stora upplagor genom att baka in prenumerationerna i medlemskapen. Inte helt jämförbart med den del av marknaden som måste finansiera journalistiken för egen maskin.

Medieutredningens målsättning är att presentera förslag på nya, moderna mediepolitiska verktyg som alla på olika sätt ska stärka alla medborgares tillgång till journalistik, allsidig nyhetsförmedling och kritisk granskning.

En utgångspunkt som vi redan slagit fast är att den typen av innehåll kan uppstå i vilka plattformar som helst.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.