Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Är 22 000 kr rimligt för en projektledare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag jobbar sedan ett år tillbaka på en stor mediebyrå. Jag kommer nu efter ett års upplärning inom vårt speciella segment att få utökade arbetsuppgifter och kan nu kalla mig projektledare. Jag har ingen
branchspecifik erfarenhet sedan tidigare och min akademiska utbildning är visserligen inom samhällsvetenskap, men ett helt annat område än marknadsföring. Nu ska jag löneförhandla och min chef hävdar bestämt att jag ligger över medelnivån i lön med mina 22 000 kr i månaden. Vad är en rimlig lön för en projektledare med ett års erfarenhet?!

Svar:

Jag vet inte om du eller din chef riktigt har förstått vad en projektledare gör eller om det helt enkelt är så att företaget där du jobbar har en skev lönepolitik. En projektledare snittar idag  lönemässigt  på ca. 35 000-45 000 :-/mån. Är det så att du faktiskt har en korrekt arbetsbeskrivning gällande projektledaruppdraget med tillhörnade ekonomsikt ansvar mm. har du m.a.o. en rätt låg lön. Det är dock inte ovanligt att titel, uppdrag och innehåll inte alltid stämmer överrens (titelinflation).

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.