Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Är en targetlön bra för mig?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

"Targetlöner" i all ära men frågan kvarstår om målen är realistiskt ställda. Är du och arbetsgivaren överrens om de uppsatta målen, och du med en rimlig arbetsinsats kan nå dessa, behöver du inte direkt skämmas över lönen. Det är din egen förmåga att kunna påverka resultatet som ska ställas i jämförelse med targetlönens storlek för att man ska kunna svara på frågan om huruvida du är rättvist belönad eller ej för dina insatser. Det finns dock arbetsgivare som använder sig av orimliga "lockprovisioner" men de biter sig själva svansen då deras säljteam blir sönderstressade och tappar uthålligheten vilket sällan skapar några lukrativa avslut. För mycket stress gör kunden less....

Svar:

Jag har fått ett jobb som annonssäljare på ett mindre magasinförlag i Sverige men som har ett par-tre riktigt bra tidningar med höga läsartal och kända titlar. Min budget ligger på ca. 4Msek om året och det är fördelat 50/50 mellan mediaybråer och egna kunder.
Jag är erbjuden en targetlön på 40 000:- varav 30 000:- är fast lön och 10 000:- provision. Jag är 45 år och har några års erfarenhet i branschen.I övrigt har jag inga direkta förmåner utöver kollektivavtalets pension etc. Ingen tjänstebil, 25 dagar semmester.

 Är det en rimlig nivå tycker du?

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.