Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Är jag underbetald?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Har jobbat i 15 år på en bokklubb och gått från kundtjänst, till redaktör och senare till tidningsformgivare. Har kompletterat med utbildning på Berghs (tidningsformgivning) och har sedan 7 år AD-ansvar för hela företagets kommunikation. Gör en tidning om 13 nummer per, direktreklamkampanjer, otaliga andra mindre trycksaker, utarbetar grafisk profil osv, allt på en späckad halvtidstjänst. Bidrar även med redigering av text och viss copy. Känner mig kraftigt underbetald med mina 28 300 för heltid. Är 51 år idag. Vad säger du?

Svar:

Att jobba halvtid behöver inte betyda att man "bara" är värd halva ersättningen jämfört med en "heltidare". Företaget betalar m.a.o. 14 150 :-/mån för en, enligt din egen utsago, hyperstrukturerad och effektiv medarbetare. Personligen tycker jag att du har duktigt med motiv för ett lönepåslag i storleksordningen 2000-4000:-/mån. eller det dubbla om vi snackar heltidslön. Är det dessutom så att din halvtid är oreglerad, det vill säga att du arbetar mer eller mindre efter behov, så har du nog gjort en riktigt knasig uppgörelse.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.