Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Är ”obegränsad” förfoganderätt begränsad?

Publicerad: 19 april 2012, 10:52


Ämnen i artikeln:

Fråga advokaten

Fråga:
Vi  har avtalat om ”obegränsad” förfoganderätt till ateljearbeten mm enligt  avtalsrekommendationerna från Sveriges Annonsörer och Komm. Nu säger  byrån att det  betyder att vi inte själva kan vidareutveckla det här materialet utan  att de godkänner det. Stämmer det verkligen vi har ju fått en  ”obegränsad” förfoganderätt.

Svar:
Det  beror på vad ni menar med att vidareutveckla. Om vidareutvecklingen  innebär att ni ändrar byråns komposition kan det vara sådan ändring som  enligt lagen  kräver uttryckligt avtal. Enligt avtalsrekommendationerna krävs byråns  särskilda godkännande när det gäller andra ändringar än ”mindre  ändringar av ren uppdateringskaraktär, såsom prisjusteringar,  korrigeringar av kontakt- och adressuppgifter samt byte av  logotyp”. Vill ni ha fri möjlighet att ändra det som levereras ska ni  alltså se till att komma överens om det särskilt i samband med att ni  skriver avtal.


Har du en fråga till Monique?
Maila: fragaadvokaten@resume.se

Monique Wadsted

Ämnen i artikeln:

Fråga advokaten

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.