Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Är smarta glasögon det nya svarta?

Publicerad: 10 september 2021, 08:07

Glasögon med kameror (ja, i plural) som kan användas för att fota och ladda upp innehåll direkt till sociala medier? Låter nytt men .. ändå inte, skriver Resumés bloggare Natalie Eriksson.


Det är inte första gången Facebook inspireras av Snapchat och den här gången gäller det alltså glasögon. Smarta glasögon. Utvecklade i ett samarbete mellan Facebook och den amerikanska klassikern Ray-Ban.

Och ja, jag vet. Det FINNS andra smarta glasögon också. Snapchat är inte den enda som funnits att inspireras av. Men visst blir det lite mer intressant när ytterligare en Silicon Valley-jätte ger sin in i leken? Facebook satsar inte på någonting som inte har potential att bli riktigt stort och nu är det glasögon Mark Zuckerberg fått upp ögonen för. Ray-Ban Stories, som glasögonen heter,  är en produkt av och för sin tid.

De nya glasögonen är inte skapade för att endast vara och se ut som en nördig tech-pryl. Enligt Facebooks egen utsago så känns accessoaren precis som vanliga Ray-Bans, vilket är att jämföra med den numer halvt bortglömda föregångaren Google Glasses som hade en mer.. utmärkande look.

Men hey! Att bana vägen är också coolt.

Jag har svårt att se att denna smarta nyhet han konkurrera ut klassiska modeller som Wayfarer och Aviator men det återstår att se; är smarta glasögon det nya svarta?

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.