Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Årets Byrå: Grattis alla vinnarbyråer – ni har gjort ett fantastiskt arbete

Publicerad: 21 februari 2020, 08:12

Foto: Pax Engström

Pia Grahn, avgående vd på Regi, sammanfattar gårdagskvällens Årets Byrå.


Ämnen i artikeln:

Årets Byrå

Vinnarna i Årets Byrå 2020 har korats! Igår kväll, under en festlig och rolig galakväll på Berns, hyllade Regi och Resumé 17 vinnarbyråer i Årets Byrå 2020.

Några byråer vann för första gången, däribland River och Bravissimo och även Scream som utsågs till Årets Mediebyrå. Andra byråer var på scen för andra eller tredje gången, som t. ex Designkontoret Silver som vann sin kategori för tredje året på raken.

Det var oerhört mycket glädje på scenen från alla vinnare – och det är helt förståeligt med tanke på det arbete som läggs ner på byråerna för att ta hand om kunderna på bästa sätt.

Årets Byrå 2020-galan föregick av seminariet ”Byrådagen 2020”, även det i samarbete med Resumé.

Programmet var intressant och givande. Personligen tyckte jag att marknadschefspanelen med Maria Ziv på If, Christian Cabau på Klarna och Iwo Zakowski på Burger King Sverige var superintressant där de öppet pratade om samarbetet med sina byråer, hur de får inhouse-arbetet att fungera optimalt och hur förväntningarna ser ut på samarbetet med byråerna.

Dagens moderatorer Julia Lundin och Yasmin Winberg var som vanligt pålästa och höll ihop Byrådagen på ett strålande sätt.

Kvällens konferencier Linda Nyberg från flarie.com gjorde ett fantastiskt jobb, likaså hela gänget på Resumé som i samarbete med oss på Regi har gjort ett hästjobb för att Byrådagen och Årets Byrå-galan blev så lyckad!

Årets Byrå är ju den största branschstudien i sitt slag och totalt deltog 142 byråer inom 14 kategorier och till grund för årets studie ligger närmare 2 300 bedömningar från marknadschefer och kommunikationsköpare. Årets Byrå genomförs dessutom även i Finland och Norge – sammantaget utvärderar Regi årligen ca 300 kommunikationsbyråer.

Det är 20:e året som Regi genomför Årets Byrå-studien och därför har Regi också tagit fram ett hederspris. Gullers Grupp är den byrå som sammantaget har belönats flest gånger i Årets Byrå sedan starten 2000 – och glädjen och stoltheten var stor när gänget från Gullers i går tog emot sitt pris på Berns från Regis grundare och vd Robert Skölfman.

En annan nyhet i går kväll var ”Årets Byrå – Bästa Arbetsgivare 2020”, som Regi genomfört ihop med DIK och Resumé. Södra Tornet vann Bästa Arbetsgivare 7-25 msek. Westander, som är den enda byrån som i år är nominerad i hela 3 kategorier (ett rekord i sig!) vann kategorin Bästa Arbetsgivare 25+ msek.

Från Regis sida säger vi grattis till årets alla vinnarbyråer, både till de byråer som vunnit förut och de som är helt nya på första platsen. Alla vinnande byråer har gjort ett enormt arbete!

Och efter fyra ”Årets Byrå-år” på Regi vill jag passa på att tacka för mig. Lycka till framöver till alla fantastiska byråer!

ÅRETS BYRÅ 2020 – ÅRETS ALLA VINNARE:

Content

1. Nyheter365

2. Klintberg Nilehn

3. Glory Days

Digital 7-25 MKR

1. Bravissimo Agency

2. IVEO

3. Topvisible

Digital 25-50 MKR

1. Bazooka

2. Awave

3. Triggerfish

Digital 50+ MKR

1. Antrop

2. KAN

3. Doberman

Event & Brand Experience 7-25 MKR

1. Brand Arena Nordic Group (BANG Agency)

2. Koncept & Event

3. Aventi

Event & Brand Experience 25+ MKR

1. Ciceron Group

2. Nine Yards

3. Le Pacte

Media

1. Scream

2. Tre Kronor Media

3. AdOn

PR & Kommunikation

1. Agency

2. Spotlight

3. Westander

Reklam 7-15 MKR

1. IK Stockholm

2. Byn

3. Dallas Sthlm

Reklam 15-25 MKR

1. Cordovan Communication

2. Dear Friends

3. Ord & Bild

Reklam 25-50 MKR

1. River

2. Valentin Experience

3. Volt

Reklam 50+ MKR

1. Strateg

2. Forsman & Bodenfors

2. Pyramid Communication

Varumärke & Design 7-25 MKR

1. Designkontoret Silver

2. Super Tuesday

3. Paradigm Brand Consultancy

Varumärke & Design 25+ MKR

1. Essen International

2. Kurppa Hosk

3. Identity Works

Hederspris 20 år

1. Gullers Grupp

2. Westander

3. Åkestam Holst

Bästa Arbetsgivare 7- 25 MKR

1. Södra Tornet

Bästa Arbetsgivare 25+ MKR

1. Westander

Pia Grahn

Ämnen i artikeln:

Årets Byrå

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.