Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Arvode för hemsida?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag jobbar på min fritid med att ta fram hemsidor till privatpersoner / enmansföretag. Det är inga komplexa lösningar, men ändå professionellt utförda. Det rör sig om enkla hemsidor, med undersidor. Ex: En hemsida för en fotograf som snyggt vill redovisa sina bilder på Internet.

Allt är kodat med HTML / CSS samt med Photoshop.

Så min fråga lyder: Vad bör man ta betalt för hemsidor som håller webbdesign standard men som är har väldigt simpla funktioner?

Svar:

Eftersom alla alster tar olika lång tid att framställa bör du räkna fram en timkostnad för dina uppdrag. Enklare kreationer tar mindre tid i anspråk och när det gäller tuffare utmaningar blir det således fler timmar. Det blir också lättare att redovisa arbetsinsatsen på fakturan. Utan att ta hänsyn till huruvida du ser dig som "amatör" eller proffs bör du. som ett minimum kunna ta ut en si så där 500:- (+/-) och uppåt per timme exkl. ev merkostnader som material, bilder e.t.c. Det är dock lite svårt att svara mer exakt då jag inte vet vilken typ av kunder du vänder dig till. Är det exempelvis grannar och kompiskontakter det handlar om, är det upp till dig att skapa din egen "kompisprislista".

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.