Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Åtta typer av chefer som får anställda att säga upp sig

Publicerad: 11 februari 2020, 09:17

En dålig chef påverkar inte bara din karriär utan även ditt privatliv, det skriver Resumés bloggare Johanna Lindskog-Lindell.


Att välja sin chef är viktigt, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business Insider har listat åtta typer av chefer som har fått de anställda att säga upp sig.

1. Chefen som tar hand om sig själv

Den här chefen är endast intresserad av sina egna prestationer och bekymrar sig endast hur prestationerna ser ut för sin överordnade. Företagets mål och teamets mål är ganska ointressant för hen.

2. Chefen som stjäl rampljuset

Den här chefen tar all kredd för arbetet. Inget beröm till laget, ingen firande av framgång och inget erkännande till den anställde eller anställda. Det här sänker arbetsmoralen med råga.

3. Chefen som aldrig har fel

Den här chefen har svårt att ta ansvar och kommer aldrig att erkänna att han eller hon har gjort ett misstag. Hen är mest bekymrad över att bevara sitt rykte och rädda sitt ansikte.

4. Förvirrade chefen

Den här chefen säger en sak på måndag för att sedan byta riktning dagen efter.

5. Autokratiska chefen

Den här personen detaljövervakar. Arbetsmiljön är nedslående och kvävande eftersom hen vill ha kontroll över alla beslut.

6. Chefen som mobbar

Effekterna av mobbning på arbetsplatser är enorma för den enskilde och mycket kostsamma för företag. Mobbning handlar om makt, och har företaget en kultur som premierar översitteri så gör du rätt i att lämna det fort.

7. Den inaktiva chefen

De checkar ut fysiskt, mentalt eller båda och vid kriser. De är bekvämt ”upptagna” vid avgörande tidpunkter när deras input eller riktning behövs, och ofta tar skydd i oavbrutna möten. De är bara intresserade av goda nyheter eftersom de inte kan hantera någonting mer.

8. Chefen som är narsissist

En narcissistisk chef kan förstöra din karriär. Hen kommer göra att du att känner dig som förlorare och hen är en vinnare. Chefen förminskar dina prestationer, pratar illa och gör narr av dig och kanske till och med kan bli hotfull när hen känner sig trängd.

Läs fler blogginlägg från Johanna Lindskog-Lindell här! 

Johanna Lindskog Lindell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.