Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Bra utbildning och lön för informatör?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag har funderat på att välja Europaprogrammet med inriktning sociologi i Huddinge. Jag undrar om jag genom den kan få en bra informatör utbildning och kunna tjäna minst 25 000 kr? Jag blev intresserad av det när jag läste i din artikel att man kan tjäna 30 000kr och uppåt i din artikel.

Svar:

Jag tror man i första hand ska välja, om man har möjlighet förstås, yrkesbana efter intresse och inte stirra sig blind på de första kronorna man kan tjäna. Trivs du på ditt arbete får du också den energi du behöver för att utvecklas, och utvecklas du ökar chanserna till en högre lön.
Det är inte ovanligt att duktiga informationschefer har startat sin karriär på företagen som informatörer och en informationschef tjänar betydligt mer än 25 000-30 000:-/mån. Om du får en bra utbildning eller ej, är upp till dig och din förmåga att kunna ställa krav på "utbildarna". Brinner du för att förtydliga budskap och kommunikation mellan människor har du valt rätt väg.

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.