tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Calle Schulman: ”Om det inte går ihop - gör om eller lägg ned”

Calle Schulman svarar på kritiken från Lennox PR:s Elin Ahldén kring hans syn på byråernas fasta kostnader: ”Jag har i stort svårt att känna sympati med den kamp du beskriver i att skapa fina villkor för dina anställda”.

Publicerad: 17 december 2021, 10:00

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Calle SchulmanByråer

Jag är för egen del inte särskilt inne på någon sorts kollegial sammanslutning eller kollektiva avtal men jag förstår på din spänstiga text att du är det. Vilket är helt ok så länge du inte du inte drar in mig i det och för min talan. I min lilla del av branschen finns det nämligen inte riktigt utrymme för den här typen av principer du pratar om. För mig handlar det bara om att ha ett existensberättigande. Har jag något att tillföra? Får jag ihop affären? Vinner både jag och kunden? Om ja - då kör vi.

Om du känner att kunderna betalar för lite tycker jag en idé skulle kunna vara att helt enkelt avstå från affären. Eller kanske till och med en moralisk skyldighet. Men kanske ska du samtidigt också fråga dig varför kunden inte är beredd att betala mer. Jag har i stort svårt att känna sympati med den kamp du beskriver i att skapa fina villkor för dina anställda. Om det inte går ihop - gör om eller lägg ned. Förvänta dig inte att din omvärld ska anpassa sig. Det är just den insikten Heist X bygger på. Zeitgeist. En stark känsla av att pengarna behöver omfördelas till dem som faktiskt förtjänar dem och skapar värde. Jag tror att många kunder hellre medverkar till det än till kostnader de inte har med att göra.

Och vad gäller ditt hånfulla ”kreatöööörer” kan jag avslöja att jag föredrar att ge chansen till en oetablerad och sugen 25-åring än en 45-åring tröttmössa som är van vid att få lön den 25e oavsett arbetsinsats eller kundvärde. Så jag lovar att inte försöka värva ditt folk, Elin! Vi är inte konkurrenter.

Calle Schulman
, byrågrundare Heist X

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Calle SchulmanByråer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev