Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Dags för löneförhandling

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag är 24 år, har jobbat på en mellanstor (25 pers) reklambyrå i ganska exakt 1 år. Innan det läste jag en 2:årig KY-utbildning till projekledare inom media och information. I utbildningen ingick 3 praktikperioder à 10 veckor varav 2 var på samma byrå jag är på nu och 1 var på vår nätverksbyrå i New York. Jag gick in på 21 000kr i lön, lyckades få upp det till 25 000kr efter prat med ny chef. Vi ska ha ett till samtal i augusti, men skulle vilja veta inför det vad jag kan ha för målsättning.

Svar:

Tråkigt nog så framgår det inte av din fråga vad du har för uppdrag på arbetsstället. Trots detta verkar du inte helt tom i "meritskafferiet" då du har lite skarpa utbildningar och yrkesefarenheter. Ett rimligt påslag bör väl kunna ligga kring 2000-4000:-/mån. men då förutsätter jag att du har skapliga motiv, en tydlig beskrivning av din utveckling, vid din kommande förhandling.

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.