Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Dagsarvode för fotograf?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Vad tar en fotograf för dagsarvode när det gäller reklamuppdrag, bortsett från användningsområde och upplaga. För endast själva fotoarbetet. är 25000:- något som känns som medel. Vad säger du?

Svar:

När det gäller arvoden för fotografer är jag nog inte den rätte att fråga. Jag kan dock glädja dig med att mitt kontaktnät även hyser profs på detta område. En kamrat till mig, Åke Sandström (ordf. i Svenska Fotografers Förbund) är vidtalad ang. din fråga. Han säger, utan att veta alla detaljer i ditt ärende, att man börjar räkna kring 15 000:-  för den här typen av "knäck" du "knapphändigt" beskriver. Han undrar dessutom hur du har tänkt när det gäller användningsrätten av dina alster...?! Jag tycker att du för säkerhets skull ska vända dig till SFF och det gör du lämpligen via mejl ( sff@sfoto.se ) eller så slår du dom en signal på 08 702 03 59. Du kan också besöka deras hemsida ( www.sfoto.se ) Kom dock ihåg att SFF är en organisation som i första och andra hand bara hjälper sina medlemmar men ett och annat tips tror jag säkert du kan få. Hälsa från mig!!

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.