Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Det finns inget som heter projektanställning

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:20


Fråga:

Hur länge kan man förlänga en projektanställning?

Svar:

Det finns inget som heter projektanställning. Uttrycket är dessutom farligt eftersom det leder tanken fel. Det finns två anställningsformer som kallas projektanställning, de är "överenskommen visstidsanställning" och "anställning viss tid för speciella arbetsuppgifter".

"Överenskommen visstidsanställning" förutsätter givetvis att den anställde och arbetsgivaren är överens – i övrigt krävs inget särskilt förutom att det ska vara fråga om anställning en viss tid. En "överenskommen visstidsanställning" får dock inte vara mer än ett år per person och arbetsgivaren får inte ha fler än fem personer anställda på detta sätt samtidigt.

"Anställning viss tid för speciella arbetsuppgifter" innebär att ett företag får anställa personal på viss tid men anställningen måste avse tydliga avgränsade arbetsuppgifter till exempel ett stort it -projekt på en reklambyrå. Anställningen får i princip inte avse något som görs i den normala löpande verksamheten. Annars finns det ingen begränsning i tid och inte heller i antal personer som kan vara anställda på detta sätt.

För att vara på den säkra sidan bör man som arbetsgivare hålla sig till "överenskommen visstidsanställning" och undvika att ha fler än fem personer anställda på viss tid/projekt samtidigt. Behöver man fler måste man vara mycket aktsam och noga kontrollera att det är fråga om tydliga avgränsade arbetsuppgifter utanför den normala verksamheten. Om arbetsgivaren är bunden av kollektivavtal kan det dessutom finnas ytterligare regler som sätter käppar i hjulet för den här typen av anställningar.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.