Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Diskrimenerad pga mammaledighet

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag har jobbat fyra år på ett presskontor, precis innan jag skulle iväg på mammaledighet blev en chefstjänst ledig. Jag sökte till denna då det har varit mitt mål under de fyra åren som jag har jobbat på företaget. jag fick inte jobbet, men inte för att min ansökan va dålig, nej då chefen sa att den va bäst av alla som sökt. anledningen va att jag skulle på mammaledighet!! fast jag ville komma tillbaka bara efter någon månad nekades jag tjänsten. Hon trodde inte på mig! Nu undrar jag, visst måste detta vara såååå olagligt o neka anställning på grund av bebis i magen? och hur går jag nu vidare med detta?

Svar:

Här luktar det diskriminering och därför bör du vända dig till ditt fackförbund, som  alltid ska kontaktas när det gäller frågor rörande din anställning. Är du å andra sidan inte medlem i något fackförbund så är det Jämtställdhetsombudsmannen, JÄMO, som företräder dig.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.