Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Distanslärare med nya arbetsuppgifter

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17


Fråga:

Jag läste alla dina svar, men tyvärr finns inga som passar mitt fall! Jag är 32 och arbetar som distanslärare. Nu har chefen erbjudit att jag ska ta hand om projektledning för min stad och en annan stad som ligger nära och ska därför ta hand om administrativa delar (fakturering m.m.) samt kunderna (med våra kontakter på vuxenutbildnings kontorer och elever i dessa två städer). Jag arbetar heltid sedan 2005 för detta företag, undervisar i flera ämnen och nu ska jag också ta hand om det som jag har just beskrivit. Jag ska självklart förhandla mitt lön, men jag har nu ingen åning om hur mycket är rymligt. Jag tänkte på 25000... eller är det för mycket? Jag trivs mycket bra på mitt jobb och vill absolut inte kräva för mycket, men inte heller för lite! Tacksam för svaret!

Svar:

Jag vill inte påstå att min s.k. expertis stäcker sig över alla branscher men är det en ansvarsfull projektledarroll det handlar om låter inte 25 000:- som ett "överpris". Lärarna är redan idag, i många fall, en för lågt värderad yrkeskår men med större ansvar ska det till trots komma högre löner, det är min bestämda uppfattning. Du ska inte vara rädd för att kräva för mycket, 25 000 är inte en hysterisk ersättning för en ansvarfull lärare. Din arbetsgivare ska däremot vara rädd för att undervärdera dina insatser...... Risken är att han/hon blir av med en duktig och svårersatt medarbetare.

Stå på dig för tusan!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.