Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Ett par tusen extra i lön är inte orimligt

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Ett par tusen extra i lön är inte orimligt

Jag är 34 år och efter samhällslinjen har jag arbetat som copywriter på kundsidan och informatör men nu är jag redaktör med en lön på 29 500. Det är snart dags för min löneförhandling. Jag känner att jag har halkat efter sedan jag var hemma med barn. Då jag inte fick möjlighet att förhandla innan jag födde har jag aldrig fått tillgodoräkna mig det som jag uträttade det året jag arbetade innan fick barn. Hur mycket tycker du är rimligt att begära i ökning?

Svar:

Beroende på kollektivavtal, om sådant existerar på företaget, kan det finnas pengar att hämta trots att du har varit mammaledig. Förutsatt att man inte har beslutat annat i en lokal överenskommelse. I en individuell förhandling, utöver det centrala, bör du få samma påslag som dina kolleger med jämförbar kompetens och befattning. I övrigt är en till två tusenlappar extra i lönekuvertet inte orimligt för den typen av befattning som du beskriver. Huruvida du ,trots eventuellt påslag, har en för låg lön är svårt att sia om med din knapphändiga beskrivning.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.