Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Från informationschef till Konsult

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag är idag informationschef på ett privat företag och tjänar 47.000/månad. Jag har blivit erbjuden en tjänst som PR-konsult på en väletablerad byrå i stockholm och vi ska prata lön nästa vecka. De efterfrågar personer med bakgrund exempelvis som marknads- eller informationschef. Enligt tillgänglig lönestatistik ligger jag redan i överkant av vad PR-konsulter normalt har i lön. Men eftersom de efterfrågar personer med min kompetens borde de väl också vara beredda att betala vad det kostar. Vad tycker du att jag ska begära?

Svar:

Har du blivit erbjuden jobbet finns det uppenbarligen ett intresse för dig, ditt kontaktnät och kunnande. Det skulle kunna vara så att den aktuella byrån är i akut behov av den kompetensen just du besitter och då har du ett gynsamt förhandlingsläge ( ca. 5 000 :- och uppåt, mer per månad). Men låt inte bara lönen vara avgörande för ett anställningsbyte. Pensionslösningar och bättre semestervillkor bör också beaktas. Dock är ditt nuvarande löneläge, precis som du själv konstaterat, inte något "bottennapp" för en PR-konsult.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.