Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Från Program manager till projektledare

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag har en fråga angående min anställning.
Jag har under de senaste 7 åren jobbat som Program Manager mot företagets största kund som är inom telecom-branchen. Jobbet har inneburit att följa upp och förbättra resultatet inom sitt produktprogram både kommersiellt och tekniskt. Man äger relationen med kunden. Man skall hålla i introduktionen av nya produkter, hantering av ändringar och vara behjälplig vid transfer. Jag jobbar även väldigt mycket med kalkyleringsjobb och liknande projekt, speciellt inför varje förhandling. Har även varit involverat i kvalitetsfrågor.

Nu tack vare en omorganisation, så ska jag jobba som Projektledare (jobbet innebär att jag ska jobba mot samtliga kunder). Jag är nyfiken på vad jag ska begära för lön med tanke på min bakgrund och erfarenheter.

Svar:

En projektledare med budgetansvar ligger lönemässigt kring 35 000-50 000:-/mån. Avgörande är förstås uppdragets dignitet och arbetsställets storlek. Givetvis finns det projektledare som tjänar antalet tusenlappar över mitt rekomenderade spann men då ligger det som oftast med ett tydligare personalansvar med i uppdraget.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.