Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Från receptionist till produktionsledare

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag vet inte vad jag ska begära för lön. Har jobbat som receptionist i ett och ett halvt år på en medelstor storstadsreklambyrå. Efter att ha kommit överens med chefen om att jag ska gå en kurs för produktionsledare (har dessutom en fil kand) fick jag chansen för tre månader sedan att  hoppa på ett vik. Vi har en tjej som vickar för mig i receptionen och jag har blivit lovad att jag inte ska gå tillbaks till den tjänsten. Trots detta får jag inte ett riktigt svar på hur det kommer se ut i framtiden
vilket gör det extra svårt att löneförhandla. Jag har 22 000 kr i månaden nu på min gamla tjänst och med tanke på hur min roll har förändrats ansvarsmässigt är det på tok för lite tycker jag.

Vad tycker du är en rimlig lön? Jag är 27 år, omtyckt av min chef och har haft en god löneutveckling under det år jag jobbat på byrån. Vet att min chef kommer att köra med argument som har med min ålder att göra och att vår byrå inte har topplöner. Vi har inte heller övertidsersättning eller komp, men jobbar mycket över.

Behöver verkligen din hjälp.

Svar:

En produktionsledare snittar på cirka 32 0000-36 000 :-/mån. men till skillnad från dig så har dessa PL både utbildning och erfarenhet  i/av uppdraget. Jag tycker din lön borde växa i takt med hur du axlar din nya roll och med tanke på att du är "omtyckt" så kan väl ett par, tre tusen vara en hyffsad början.
Byråer som vill attrahera goda medarbetare, som också stannar kvar ett tag, gör sig själv en björntjänst  om de "skyltar" med att de inte betalar branschmässiga löner. Så det är upp till dig och din plånbok om du är beredd att köpa dessa halvdassiga argument för att inte vilja betala rätt lön för rätt uppdrag.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.