Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Gravid med projektanställing

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:20


Fråga:

Jag undrar lite över min projektanställing. Jag började jobba den 2 januari 2007 och fick då en begränsad anställningstid. Men dagen efter projektanställningens löpt ut så förlängdes min projektanställning, dvs det blev inget avbrott. Nu är jag gravid med beräknad förlossning i mars. Min projektanställning upphör den 31 december 2007. Vad har jag nu för rättigheter hos arbetsgivaren? Är jag fast anställd eftersom jag arbetat längre tid än 6 månader?

Svar:

Svaret är tyvärr inte helt enkelt och beror på om Din arbetsgivare har kollektivavtal eller inte. Om kollektivavtal finns gäller reglerna i det avtalet och reglerna varierar från kollektivavtal till kollektivavtal. Man måste med andra ord veta vad som står i kollektivavtalet för att kunna svara.

Om Din arbetsgivare inte skrivit på något kollektivavtal så är dina anställningar troligen lagliga visstidanställningar (formellt så finns det inget som heter projektanställning). Det kan till och med vara så att det är möjligt att förlänga med ytterligare tid på grund av de nya regler om visstidsanställning vi fick den 1 juli i år.

Monique Wadsted

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.