Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Håkan Hellström lånar ut musik till Stadsmissionens julkampanj

Publicerad: 27 november 2020, 11:15

Liksom många andra hjälporganisationer riktar Göteborgs Stadsmission ljuset mot fattiga hem i sin julkampanj. Reklamfilmen tonsätts av Håkan Hellströms låt ”Du är snart där”


Ämnen i artikeln:

Göteborgs Stadsmission

Stadsmissionens julkampanj ska visa en ny typ av fattigdom som har uppstått under pandemin när många föräldrar har förlorat jobbet under pandemin och plötsligt står utan inkomst med barn att försörja. En situation som ofta är förknippad med skamkänslor. 

– Barnen försöker skydda sina föräldrar genom att ljuga och säga de glömt termobyxorna eller pengarna till skridskohyran hemma. Föräldrarna vittnar om ångesten över att inte ha råd med mat och julklappar till barnen, men det är inget som syns utåt säger Jennie Elheim, insamlingschef på Göteborgs Stadsmission i en kommentar.

Filmen handlar om relationen mellan en ung mamma och hennes son, dagarna innan jul. Mamman kämpar för att få ekonomin att gå ihop och sonen hjälper henne att dölja fattigdomen. Berättelsen ackompanjeras av Håkan Hellströms låt ”Du är snart där”. Bakom kampanjen står Dear Friends och Oddway Film Production. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.– På flera sätt är Håkan definitionen av Göteborg och flera av hans texter skildrar utsatta människor i vår stad. Just den här låten passar perfekt för storyn och budskapet vi tagit fram och därför känns det såklart väldigt kul att vi får möjligheten att använda den, säger Calle Österberg, creative director på Dear Friends.

I veckan lanserade Skåne Stadsmission sin julkampanj på ett liknande tema, matfattigdomen.  

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs Stadsmission

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.