Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Hur blir jag projektledare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Mitt mål är att bli projekledare inom reklambranschen, men vad jag vill förstå finns det ett flertal vägar att ta sig dit. Den mest naturliga vägen för min del skulle vara att starta från scratch som grafisk formgivare, orginalare eller copywriter och arbeta sig uppåt i karriären genom erfarenheter. Men går det att som vanlig dödlig att ta sig in på exempelvis, Berghs, Beckmans eller Hyper I, utan någon som helst bakgrund inom media och formgivning? Eller är det som jag vill förstå det att det oftast är etablerade och erfarna formgivare som tar platserna på dem vettiga skolorna som finns?

Svar:

Vägen till projektledarrollen behöver inte nödvändigtvis gå skolbänksvägen men själva "hundårstiden" blir betydligt kortare om man kan fylla på med teoretiska kunskaper på resan genom byråhierakin. Dessutom vill, som regel, arbetsgivarna att man har en del dokumenterade studiemeriter med sig i bagaget när man söker en specifik anställning. Intensivkurser finns att tillgå på bl.a. Berghs och där behövs i princip en ansökan för att vara med i konkurrensen. Är du ute efter längre utbildningar bör du kunna visa upp arbetsprover och tidigare dokumenterade bedömningar. Kontakta de olika utbildarna och se vad som erbjuds och vilka förkunskaper som krävs för de olika "nivåerna". Men det går som sagt att ta sig fram "klättervägen" också.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.