Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Hur kan jag påverka min chef för att jag ska få bonus i år?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Om man är projektanställd, har alla förmåner som en fastanställd, får vara    med på förra årets bonusresa (då jag inte hade jobba tillräckligt länge för    att få bonus) samt vet att tidigare projektanställda har fått bonus. Men i    år får jag inte bonus för att jag är projektanställd. Kan detta stämma?    Finns det någonstans man kan läsa mer om sånt här? Hur kan jag påverka min   
chef för att jag ska få bonus i år?

Det projektet som jag jobbar i är det projektet som beskrivs dra in mest    pengar till vår avdelning och vara anledningen till årets höga bonus.

Svar:

Finns inte bonusar upptagna i lokala avtal eller kollektivavtal så är det    arbetsgivarens välvilja som reglerar vem som får/nte får och hur    mycket/lite var och en får. Man skulle kunna hävda någon form av    diskriminering men eftersom bonusar är godtyckliga blir det ytterst svårt    att pröva juridiskt. "Kanskepengar" ska inte vara en del av den förväntade    lönen utan en glad överraskning i lönekuvertet. Vad jag vet så finns inte    "kanskehyror" och"kanskemat"...??!

Emmeli Prevorsek

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.