Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Hur mycket ska jag få betalt för ax till limpa

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag jobbar som en Inhousebyrå på ett företag där jag bl a producerar våra trycksaker i form av kataloger handböcker etc. Jag gör jobbet från ax till limpa från illustrationer/foto/layout till tryckfärdiga original. Nu är det läge för lönesamtal och jag känner att jag har svårt att hitta något stöd i mitt resonemang med chefen om varför han skall höja  min lön mer han vill. Jag förstår att lönesättningen för folk i min position kan variera kraftigt men kan man någonstans få en indikation om vad som är en rimlig
lön.

Svar:

Eftersom ditt "formgivaruppdrag" på företaget (inhouse) är ett komplement till den huvudsakliga produkten/tjänsten, kan det vara så att företagets ledning har dålig kännedom om "mediebranschens" olika lönenivåer.  Du verkar dessutom rätt ensam på din "avdelning" och har totalansvar för kunskapsöverföringen till kunden... Rent grafiskt i varje fall. Du är m.a.o. en rätt viktig resurs på företaget som behöver lite mer förståelse för ditt arbete och dess värde. Påminn ledningen om vad du gör och vad du bör tjäna!! En grafisk formgivare av din kaliber tjänar kring 25 000-35 000 :- /mån.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.