Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Informatör i 9 år

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag är utbildad informatör (Informations-och PR-programmet på Mitthögskolan) och har jobbat i 9 år. Sedan augusti 2000 jobbar jag som konsult och projektledare på ett litet företag som utveckar webbplatser och intranät via eget Content Managementssystem. Utöver själva projektledningen gällande webbplatserna genomför jag också behovsanalyser och utvärderingar (både kvantiativa och kvalitativa) åt olika kunder. Jag arbetar på vårt Stockholmskontor men företagets huvudkontor ligger i en annan stad i Sverige. Min lön ligger på 28 000 kr. Det känns för litet, vilket dock inte ledningen på företaget anser. Hjälp mig - vad är rimligt?

Svar:

Oavsett vad företaget eller du anser om din löns storlek så ligger snittlönen för projektledare ett gäng tusenlappar över din nuvarande lönenivå. Projektledare med lite "tyngd" lyfter en si så där 35 000-45 000:-/mån (+/-) beroende på arbetsställets dignitet och förmåga att ta betalt för uppdragen. Tyvärr är det så att en arbetsgivare kan betala i princip vad han/hon vill så länge de anställda accepterar och inte ser sig om efter andra anställningar. Du har en verbal "brottningsmatch" framför dig och ska du ha en chans är det bäst att du förberder dig med goda argument om varför just du ska ha lite fler tusenlappar för dina insatser. Om du vill kan du ringa mig för lite mer "bollplankerier".

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.