Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Ingångslön för 22-årig produktionsledare

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag är en student på 22 , snart 23 år. Jag pluggar till projektledare och tar examen i sommar. Är på ett produktionsbolag just nu och gör min sista praktik (15 veckor). Jag har fått vikariera lite som produktionsledare/projektledare. Samt gjort massa annat som man får göra som praktikant. Börjar dock känna mig bekväm i produktionsledarrollen och vet att jag klarar av det. Är väldigt omtyckt och jobbar alltid över om det behövs. Om jag får anställning, vilken ingångslön bör jag "kräva"?

Svar:

Beroende på hur stort och välrenumerat produktionsbolaget är kan det röra sig om en ingångslön kring 18 000-25 000 .-/mån. Det kan handla om mer/färre slantar men det kan vara svårt att hävda en högre lön så här i början av din spännande karriär. Med tiden kommer du bli allt säkrare och mer självgående och förhoppningsvis kommer det att synas i lönekuvertet vartefter du gör dina framsteg. En skicklig projektledare på ett produktionbolag kan tjäna väldigt bra men arbetstiderna kommer att variera stort... Övertid som du nämner, är inte ett vanligt begrepp i din bransch..... Tyvärr!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.