Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Ingångslön för produktionsledare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag är 36år och har börjat som produktionsledare på en reklambyrå. Jag skall förhandla om min lön för min 6 månaders provanställning. Jag har mycket kunskap och erfarenhet utav denna sortens arbete. Jag tror att jag är igång för fullt på ca:2 månader. Jag är även teknikskribent och fotograf (både stillbild och video). Vad tycker du att jag skall begära som ingångslön?

Svar:

Om du har införskaffat "den sortens kunskap" som just projektledare besitter, bör du kunna begära en "snittingångslön" på ca. 35 000-40 000:-/mån. Det förutsätter dock att arbetsstället har ett gott renumé och en kundkrets som genererar hyffsade konton. Skulle du tycka att jag rekomederarar en "för hög" alt. "för låg" ingångslön, är det dock alltid du som måste känna av din egen, och för dig själv, försvarbara lägstanivå. Du påstår i din fråga att du redan börjat din anställning, men vad jag förstår så har du inte pratat "prislapp" ännu. Det skulle dock kunna betyda ett gott förhandlingsläge och därför kanske du skulle föreslå ett spann som börjar lite högre är det jag föreslagit. Det är dock alltid bäst om företaget kan presentera ett bud först då varje företag har sin egen lönepolitik och ibland även sitt eget sätt att se på tituleringar. Vad det gäller dina övriga meriter får de ses som ett plus ikanten men väldigt svåra att värdera förtillfället.

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.