Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Ingen tjänstepension på reklambyrå?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Varför får man i regel ingen tjänstepension när man arbetar på reklambyrå? I koncernen jag jobbar i har vi bl a ett pensionsförsäkringsföretag bland kunderna men själva får vi ingen tjänstepension genom jobbet. Är det bara jag som reagerat över detta eller får du ofta den här typen av frågor? Det står aldrig ngt kring detta i våra branschtidningar.

Svar:

Som tur är finns det reklambyråer som tecknat kollektivavtal för att säkerställa att de anställda är rätt försäkrade och får en bra tjänstepension. När det gäller arbetsställen utan kollektivavtal är det upp till dig, som anställd, att antingen själv betala in till pensionen eller att förhandla fram en pensionsinbetalning från företaget. Det handlar om en hel del extra i pensionskuvertet om man haft en inbetalning under hela sin yrkesverksamma tid men tyvärr är det alldeles för många som glömmer bort eller struntar i livet efter yrkeslivet. När man är yngre vill man förstås leva i "nuet" och inte behöva tänka på pensionstiden men om man inte tänker på "dået" när man är i "nuet" så blir det fattigt i "nuet" när man väl hamnar i "dået"..... Skumt va?! Du har dock helt rätt att debatten saknas i våra branschforum men du och jag kanske just har ändrat på detta.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.