Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Johan Dahlqvist: ”Det kreativa gör plötsligt mer skillnad än nånsin”

Publicerad: 7 maj 2020, 08:20

För några veckor sedan bad Resumé branschen att svara på hur de ser på coronakrisen, vad de inspireras av och vad de hoppas kommer ut på andra sidan. Med frågorna i bakhuvudet skrev B-Reels kreativa chef Johan Dahlqvist en egen betraktelse över framtiden.


Ämnen i artikeln:

ReklambranschenCoronaviruset

Människor som bor i städer och jobbar på kontor började jobba hemifrån, slutade resa bort på tvådagarsmöten i New York och Shanghai. Människor fick mer tid närmare det dom bryr sig om och upptäckte att det var trevliga grannar det där, dom på 4e våningen. Skål från balkongen. När man inte behövde sitta på bussen eller i bilen och osa avgaser tjänade man en timme på morgonen och började ta långpromenader. Kroppen kändes starkare och man började notera träd och blommor, fantastiska saker faktiskt som är ballare innovationer än till och med Tiktok, nästan. Kollegorna saknade man så klart, men dom infann sig på nya kanaler och plattformar och arbetet flöt på, kanske bättre än nånsin, från städer, landställen eller segelbåtar. Människor tog ännu mer ansvar än vanligt när dom faktiskt kände att det var upp till dom. Ingen latade sig hemma i sängen utan tvärtom, längtade till nästa Hangout och trängdes i Slack kanalerna. Kreativiteten blomstrade när hela världen förändrades, det var som om allt var nytt och redo att återuppfinnas. Breda penseln i handen nu, det kreativa gör plötsligt mer skillnad än nånsin. Intressanta uppfinningar och lösningar som inte hittat sin publik fick en riktig spark i baken framåt när alla letade efter dom och insåg hur kul, smidiga och användbara dom var. Man fann att fysiska saker är lite korkat att flytta kors och tvärs över världen. Men att det ofysiska - ideer, tankar, lärdomar, samarbeten - som skapar gemenskap och samförstånd är super att det rör sig över gränser, och det flöt på bättre än nånsin. Globaliseringen hittade sin rätta balans. Med kreativitet och empati i bagaget gick allting smidigt, människor mådde bra, trivdes med varann och livet kändes intressant värre. Uppfinningar och nya uttryck som passade den nya tiden staplades på varann av bara farten. Dom som ville skyffla tillbaka skit i konkurs-tomrummen som uppstått slogs på fingrarna av dom som sprang snabbare in i framtiden, dom som ville bygga om och göra rätt. Dom som temporärt förlorat sina jobb, fick nya som var mycket mer intressanta. Energi flödade, framtidståget var allas, något vi delade på. Ett tåg som hade goda avsikter och grönt i tankarna. För människors och planetens bästa. Och traumat blev till hopp.

Johan Dahlqvist

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.