Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Johanna Lindskog Lindell: Tänk om, Spinn!

Publicerad: 6 oktober 2020, 11:10

Johanna Lindskog Lindell är nordisk PR- och kommunikationschef på Foodora och bloggar på Resumé sedan 2013. I ett färskt inlägg frågar hon sig varför inte PR-galan Spinn ställer om och arrangerar eventet digitalt.


Ämnen i artikeln:

Spinn

Spinn 2020 – vi måste behandla det ämnet. När flera andra galor och evenemang ställer om på grund av Covid-19, varför kan inte då Sveriges PR-tävling göra det? Galan är inställd och först nästa år får vi kanske se vad PR-världen i Sverige åstadkommit. Är inte Covid-19 något som vi måste anpassa oss till – och vem har sagt att krisen kommer vara borta till nästa år? Relevans är viktigt, det går fortfarande att genomföra Spinn på distans, då andra lyckas göra det. Digitala relationer är minst lika viktiga som reella handskakningar på en gala.

Spinn själva säger att galan och tävlingen ska kännas festlig, och att det inte är läge att arrangera en digital motsvarighet i den här kämpiga tiden. Jag håller med, det finns inget festligt med sjunkande intäkter, uppsägningar och åtstramningar, men det finns något inspirerande i att se anpassad och slagkraftig kommunikation. För mig handlar det om att belysa relationernas betydelse i ett föränderligt samhälle.

Det känns oengagerat att ställa in en tävling där vi kan stötta varandra. Vi borde i stället dela vad vi åstadkommit med varandra – speciellt nu. Vad kommunikation tillsammans med starka relationer betyder. Jag vill matas med kreativa PR-strategier för att bli inspirerad, samt även dela med mig av det jag själv skapar.

Om restriktionerna för fysiska evenemang kvarstår nästa år hoppas jag att Precis, organisationen som arrangerar Spinn, tänker annorlunda och skapar ett format anpassat för samtiden vi lever vi. Det finns alltid möjligheter att tänka nytt i nya former.

Läs Johanna Lindskog Lindells blogg HÄR

Johanna Lindskog Lindell

Ämnen i artikeln:

Spinn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.