Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Kan de omplacera mig hursomhelst?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag gick i väggen på mitt jobb för snart två år sedan, jag var sjukskriven i nästan ett halvår och lyckades ta mig tillbaks till jobbet via en tillfällig omplacering som jag själv tyckte var ok. Nu när den tillfälliga omplaceringen gick ut trodde jag att jag hade rätt till min tidigare tjänst, som jag självklart har en verksamhetsbeskrivning på där det står vad som ingår i mitt arbete. Detta bortser min arbetsgivare helt ifrån och har placerat mig på för mig en totalt oacceptabel plats i företaget.

Frågan är: Kan de göra så helt godtyckligt?

De hänvisar till arbetsbrist men de behåller den person som varit vikarie för mig under tiden jag varit sjuk och utlånad till annan avdelning. Känns inte ok. Vikarien har i dagsläget inte ens ett anställningskontrakt med företaget.

Svar:

Är du medlem i ett fackförbund så är arbetsgivaren tvungen att MBL-förhandla innan man omplacerar dig hur som helst. Finns det dessutom ett kollektivavtal på arbetsplatsen har du även, genom detta, ett förstärkt skydd mot "godtycklig" omplacering. Saknar du däremot ett fackligt medlemskap får du tyvärr  finna dig i att arbetsgivaren kan göra lite som han/hon vill.

Detta är dock en så pass komplex fråga att den kanske kräver ett "gammalmodigt" telefonsamtal...?

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.