Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Kan jag söka "egen" praktik?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Hej! Jag håller just nu till på min praktik och har fått en roll som produktionsledarassistent. Till sommaren är jag klar och ska ut o söka jobb. Tyvärr börjar ju branschen dra ihop sig lite och det är tufft att få jobb. Som alternativ lösning funderar jag på huruvida det går att göra "egen" praktik utanför skolan för att få erfarenhet, eftersom detta verkar vara det som är en av de viktigaste faktorerna. Det känns som att det kan vara lite lättare att få en sådan plats än en anställning när man fortfarande är grön. Är 26 år och har läst en 2-årig utbildning i Marknadsföring, utanför en annan 2-årig utbildning som inte har med branchen att göra. Vet du om detta skulle kunna funka? Att jag söker som någon sorts lärling, utan krav på anställning, men med lön? Vad ska man i så fall begära? Tror du personligen att detta är en bra idé om man inte skulle få något annat? Jätteglad för svar!

Svar:

All erfarenhet är bra att samla på sig vare sig det handlar om praktik eller anställning. Hittar man sen inte "drömjobbet" på en gång ska man inte deppa ihop utan snarare söka sig till närliggande områden.... Behålla en fot i branchen s.a.s. En "lärlingstjänst" kan vara en utmärkt väg att ta sig in i branschen och det är ganska vanligt att det resulterar i en "riktig" anställning. Jag har själv gått den vägen och under tiden kompleterat med teoretiska studier.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.