Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Kan man begära ett lönesamtal innan förlossningen?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag har en tjänst som PR Koordinator på mitt företag. Arbetet går bra och jag vet att alla är jättenöjda med mitt arbete. Jag har gått från en start lön på 19 000 till 24 000 inom 1 år vilket jag antar får räknas som positivt. Detta skedde dock 2008. För 2009 har jag inte fått någon löneförhöjning och nu är det så att jag är gravid och kommer att gå hem runt november-december för att vara mammaledig under en viss tid.

Kan man begära att få ha ett lönesamtal innan dess eller skall jag inte räkna med någon höjning alls när jag går hemma? För min del skulle det ju kunna vara rätt väsentligt med en högre lön och hur mycket skulle det egentligen kostaföretaget då det mesta ändå betalas av Försäkringskassan?

Svar:

Bara för att du har blivit på smällen innebär inte det att du ska släpa efter lönemässigt. I enlighet med jämställdhetslagen ska din löneutveckling följa jämförbara arbetskollegors utveckling. Det vore tragiskt om vi, i detta moderna land, skulle misskreditera föräldrar. Arbetsgivaren betalar ingenting under din föräldraledighet men har du ett kollektivavtal på arbetsplatsen utgår det extra slantar. Dock skiljer det sig mellan avtalen så du bör kolla med det aktuella fackförbundet vad som gäller. Lönesamtal kan man begära när som helst, det värsta som kan hända är att du får ett nej..... Men stå på dig. Löneökningarna, centralt, har under året varit mellan 3-5%.... Det kan vara en fingervisning om vad du kan ha för utrymme.

Lycka till med gravidandet!!

Dr Deg

Emmeli Prevorsek

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.