Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Kan man som journalist "hoppa" från olika grenar?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag studerar just nu till journalist och och praktiserar på en tidsskrift. Jag har fått upp ögonen för många andra grenar som vi på min redaktion dagligen kommer i kontakt med. Kan man som journalist "hoppa" från olika grenar i de nära besläktade arbeterna som tillexempel PR- och Reklambyråjobb? Som att tillexempel arbeta som redaktionschef på en tidsskrift och sedan ta ett jobb som tv-producent. Eller PR-konsult som sedan blir copywriter eller journalist?

Svar:

En journalist bör objektivt bevaka olika händelser i samhället och inte låta sig påverkas av underliggande intressen medan en PR-konsult/reklamare vill få en "publik" att ändra eller behålla en viss uppfattning utifrån en arbetsgivares intressen..... Krasst uttryckt. Kan du hålla isär dessa faktorer när du hoppar mellan de olika uppdragen, vilket inte alltid behöver vara plättlätt, lyckas du förhoppningsvis behålla din trovärdighet som uppdragstagare inom fler områden. Sen är det upp till dig och din egen image om det är viktigt att vara en "ren" journalist eller någonting mittemellan. Trovärdigheten kan dock vara direkt avgörande för din framtida anställningsbarhet, både på gott och
ont.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.