Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Konsten att be om ursäkt

Publicerad: 14 april 2020, 08:54

Vi gör alla misstag, lika bortskämda är vi inte med offentliga ursäkter, det skriver Resumés bloggare Johanna Lindskog Lindell.


Ingen är perfekt, och när du gör fel, be om ursäkt. En uppriktig ursäkt kommer du långt med. Att inte erkänna fel eller ducka kritik får dig inte bara att se skyldig ut, utan du kan också verka vara osympatisk. Hur man uppfattas är en förtroendefråga.

Någon som har gjort en publik ursäkt är den amerikanska kändisläkaren Dr. Drew som har bagatelliserat coronavirusets allvar och benämnt det som en ”press-induced panic” och uppmuntrade således människor att ifrågasätta mediers rapportering. Men han har förstått hur fel han hade. I en nyligen publicerad video säger Dr. Drew: ”I wish I had gotten it right, but I got it wrong.”

När allt kommer omkring gör vi alla misstag, även om sådana som i Dr. Drews fall är bra mycket allvarligare än många andras. Men vi är inte bortskämda med offentliga ursäkter i vår polariserade värld, så det får man ändå ge Dr. Drew cred för.

Johanna Lindskog Lindell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.