Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för 21-årig projektassistent

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag har ganska nyligen (ca 5 månader) blivit befodrad till projektassistent på ett större globalt företag. Jag är 21 år gammal och har som arbetsuppgifter att beställa materiel, starta projekt och skapa budget, uppdatera budget och avsluta projekt, göra service/inköpsordrar, dokumenthantera, uppdatera kund ang. projektstatus etc. Just nu sitter jag med i projektgruppen för ett väldigt stort projekt och har en del större avsvarsområden även där. Jag var senast igår på ett möte med vår största kund i ett litet sidouppdrag jag hade fått och har även en allmän "fixarroll".

Min nuvarande lön ligger på ~15000:- (anstalld av ett konsultföretag och
uthyrd) men kommer e.v att rekryteras snart. Jag undrar vad jag ska begära för lön då, och om jag inte blir rekryterad, vad ska jag egentligen ha för lön?

Svar:

Du är, av din ålder att döma, ganska ny på arbetsmarknaden men har f.n. en på tok för låg lön. Visst har man några intro-år, med tunnare lönekuvert, när man är i början av sin karriär men med tanke på dina uppräknade ansvarsområden bör du, till att börja med, få ett lyft på en femtusing. Bara för att du är ung och saknar arbetsliverfarenhet så är inte det samma sak som att du skulle "leverera" sämre än någon äldre förmåga. Fortsätter du att erövra ansvar i samma takt som nu, lär du däremot tjäna betydligt bättre inom loppet av några år.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.