Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för copywriter?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Håller just nu på att söka jobb som copywriter på en av de i alla fall lite större reklambyråerna i Jönköping. Jag har folkhögskoleutbildning i Grafisk form & Kommunikation i ryggen och ca 70 högskolepoäng därtill, men har ingen arbetserfarenhet. Vad är rimlig copy-lön att be om i min sits?

Svar:

En fullfjädrad Copywriter ligger lönemässigt kring ca. 35 000-45 000:-/mån
(+/-) föruttsatt att det är en lite större byrå som förstår titelns "innehåll". I ditt fall kanske du får räkna med en "lite" mindre slant eftersom du är en ganska nybakad Copy.... Åtminstone i början. Din lön ska förstås utvecklas i takt med dina egna framsteg men du får nog själv försöka hitta en rimlig "startnivå" i spannet 25 000-30 000:-/mån. Försök också att få ett hum om hur löneläget är på byrån innan du själv presentarar ditt bud och föreslå sen ett spann som är förhandlingsbart. Men oavsett vad jag föreslår så är det du som måste känna dig tilfreds med de där siffrorna som trovärdigt ska ramla ur munnen på dig när din, förhoppningsvis, blivande arbetsgivare lyssnar. Se till att du är väl förberedd inför mötet och lycka till!!!

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.